RENDANG UIT DE COOKING BAG (recept)

Koken met een cooking bag is momenteel, met de hoge gas- en energieprijzen, zeer in opkomst. Bereidt het eten enkele minuten op het fornuis en daarna gaat de pan voor enkele uren de 'hooikist' in. Het is op veel punten dus een prima investering: men bespaart gas, elektriciteit, water, tijd en bovendien blijven vitaminen veel meer behouden. Goed voor het milieu en goed voor uzelf!

Een heerlijke, gezonde maaltijd koken die smakelijk warm blijft voor die hectische dagen waarop iedereen in je gezin weer eens "achter elkaar aan" eetRendang met rundvlees zoals ze het in Indonesië maken.

Laat het rundvlees lekker lang sudderen totdat het haast zijdezacht wordt. Door het sudderen wordt de smaak van de rendang volledig opgenomen in het vlees. De rendang combineert goed samen met de knapperige sperziebonen.

Selamat makan

INGREDIËNTEN

 • 500 gr runderlappen, liever geen vlees, gebruik dan Jack Fruit

 • 1 grote ui, gesnipperd

 • 200 ml kokosmelk

 • 300 gr Basmatirijst

 • 1 pakje Indonesische Rendang

 

BEREIDINGSWIJZE

 1. Snijd de runderlappen/ Jack Fruit in stukjes. Marineer het kort met de kruidenpasta.

 2. Bak het in een pan met een dikke bodem op hoog vuur rondom bruin.

 3. Snijd 1 grote ui in stukjes, voeg deze toe en bak even mee.

 4. Voeg 200ml kokosmelk en 100ml water toe. Laat het in de saus met het deksel op de pan sudderen tot het gaar is, of laat alles 2 minuten goed doorkoken en zet de pan in de Cooking Bag om het gerecht verder te laten garen.

 5. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

 6. Serveer de Rendang met rijst, sperzieboontjes en krupuk