Aardewerk uit Tunesië

Het assortiment van het Tunesisch servies is er in diverse kleuren, vormen en maten. De meeste borden, schalen en tajines zijn authentiek en volgens traditie handmatig gemaakt en met de hand gedecoreerd door de vrouwen. Dat maakt dat ieder product net iets anders is waardoor het servies een persoonlijk karakter krijgt. In Tunesië is grote werkeloosheid, waardoor scholing nog steeds onbereikbaar is voor velen. Het ambachtswerk is een vangnet voor niet- en laaggeschoolden. Het bereiden van de klei wordt bijvoorbeeld gedaan door diegenen die nauwelijks naar school zijn geweest. Ook met het inpakken, het opslaan, het vullen van de pallets wordt door laaggeschoolden geld verdiend. Traditioneel ambachtswerk is voor hen een belangrijke manier om toch een inkomen te verdienen.

De verkoop van dit aardewerk is voor vele families een uitbreiding van de werkgelegenheid. Het zelf geld kunnen verdienen geeft hen een gevoel van zelfrespect.

De serviesonderdelen zijn zowel functioneel als decoratief. Met dit servies creëer je een sfeervolle tafel waar de gerechten of ander lekkers goed tot hun recht komen.