BB Sahel Tassen

De twee BB’s van het merk staan voor de aanwezigheid in de Sahel; ‘T(w)o be in the Sahel’ waar sinds lang een samenwerking tot stand is gebracht en waar de prachtige leercollectie gemaakt wordt. De samenwerking wordt nog eens benadrukt door de beide letters die naar elkaars aangezicht staan als symbool voor wederkerigheid. De tassen worden gemaakt in de landen Mali, Niger en Burkina Faso. Landen waar dit goed ontwikkelde ambacht van leer bewerken een potentieel aandeel heeft.


 

Ecologisch gelooid leer

De tassen collectie is gemaakt van natuurlijke materialen. De huiden waar de leuke tassen van gemaakt  zijn, zijn op ecologische wijze gelooid, alles gericht op duurzaamheid. Het vee loopt vrij rond over de steppen en savannen van Afrika, waarbij de huiden soms langs dorens en takken schuren. Dit geeft een mooi en stoer uiterlijk aan de huiden en dat  kun je terugzien op de tas.

Met uw aanschaf van een tas van BBSahel geeft u de makers uit Afrika een mooie kans en je aankoop helpt mee aan een betere positie van de makers en hun families in de armste gebieden in Afrika zoals Niger, Bukina Faso en Mali. Je hebt dus het beste uit twee werelden.