Brassikaarsen

Koolzaadolie is een natuurproduct en wordt gewonnen uit de koolzaadplant ( brassica napus ) Koolzaad wordt in Europa verbouwd, ook in Nederland.

De plant bloeit in het voorjaar uitbundig. De prachtige gele velden zijn dan ook populair bij de bijen. Van de koolzaadolie wordt koolzaadwas gemaakt, waarvan de Brassikaarsen worden gemaakt.

Koolzaadwas is een natuurproduct, 100% ecologisch. Het is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Vanwege het hoge oliegehalte in het zaad, wordt het al honderden jaren gecultiveerd. Bovendien is koolzaad bevorderlijk voor de biodiversiteit. De rijk bloeiende plant dient namelijk ook als voedsel voor bijen en andere insecten.

Omdat koolzaadwas een laag smeltpunt heeft rond 46°C, hebben de kaarsen meer branduren. Ook geven zij minder roetuitstoot en komen er dus geen schadelijke stoffen vrij. De kaarsen zijn CO2 neutraal en komen er geen geuren vrij tijdens het branden.