Papieren Kunst

Oude tijdschriften zijn de basis van kleurrijke en bijzondere woonaccessoires.

De papierkunstenaars weten met verschillende vormen en hun kleurgebruik de meest mooie creaties te maken. Deze zijn niet alleen uniek, maar door het hergebruik van papier, ook goed voor het milieu.

Het bedrijfje “Wojogroup” van Heri Wibowo, bevindt zich vlakbij de stad Yogyakarta op het Indonesische eiland Java. Sinds 2008 geeft hij en zijn twee vrienden op een creatieve manier een nieuw leven aan oude tijdschriften.

De stukjes papier worden met de hand opgerold, gevouwen of gevlochten door vrouwen in een thuissituatie. Hierdoor krijgen zij een belangrijke aanvulling op hun inkomen. De gevouwen stukjes papier worden later in de werkplaats in elkaar gezet. Omdat alle stukjes verschillend zijn, is geen enkele decoratie hetzelfde.

Het is mooi om te zien hoe de medewerkers in dit kleine project zich ontwikkelen. De doelstelling van Heri Wibowo is, om door middel van de Fair Trade handel verder te kunnen doorgroeien. 

Naast vazen, wanddecoraties en lectuurbakken, maken ze o.a. ook onderzetters, schalen en voorraadpotten.

Alle accessoires zijn met de hand gemaakt van gerecycled papier. Niets is hetzelfde, daardoor koop je een uniek product.